pijl

Jongeling adopteert oorlogsmonument in Woensdrecht

WOENSDRECHT – Bart van der Veen heeft twee passies en dat is de flora en de geschiedenis over de slag om Woensdrecht aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. De 23-jarige Woensdrechtenaar gaat deze twee passies combineren door het plantsoen rond het oorlogsmonument aan de Onderstal tussen Hoogerheide en Woensdrecht te adopteren. Van der Veen is vierde jaars leerling aan de Hogere Agrarische School (HAS) in de Bosch. Hij is sinds kort zijn eigen hoveniersbedrijf “Groen Bewust” gestart. Van der Veen had als jong ventje al een grote interesse voor de geschiedenis [...]

Onderhoudsplan voor oorlogsmonument Woensdrecht snel van start

WOENSDRECHT – Bart van der Veen uit Woensdrecht mag aan de slag met het herinrichten van het plantsoen bij het oorlogsmonument aan de Onderstal. Hij wil het plantsoen, dat er door de bezuinigingen sobertjes bijligt, fraaier inrichten maar hij had nog geen toestemming van de gemeente. Wethouder Jeffrey van Agtmaal heeft Van der Veen uitgenodigd om zo snel mogelijk de adoptieverklaring te ondertekenen. “Wat mij betreft kun je dan aan de slag”,aldus de wethouder.

Woensdrechts oorlogsmonument staat in het groen

WOENSDRECHT – Het Woensdrechtse oorlogsmonument staat er weer prachtig bij. En dat is allemaal te danken aan Bart van der Veen, beginnend ondernemer met zijn eigen hoveniersbedrijf Groenbewust en tevens inwoner van het dorp Woensdrecht. Voor Bart was het adopteren van het plantsoen rond het monument een uitgelezen kans om zowel hobby, passie als werk met elkaar te combineren. “Ik ben een verzamelaar van objecten uit de Tweede Wereldoorlog en met name de Slag om Woensdrecht. Door middel van mijn bedrijf kon ik beide aspecten combineren.”