pijl

Jongeling adopteert oorlogsmonument in Woensdrecht

24-03-2016 15:29

WOENSDRECHT – Bart van der Veen heeft twee passies en dat is de flora en de geschiedenis over de slag om Woensdrecht aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. De 23-jarige Woensdrechtenaar gaat deze twee passies combineren door het plantsoen rond het oorlogsmonument aan de Onderstal tussen Hoogerheide en Woensdrecht te adopteren.

Van der Veen is vierde jaars leerling aan de Hogere Agrarische School (HAS) in de Bosch. Hij is sinds kort zijn eigen hoveniersbedrijf “Groen Bewust” gestart.

Van der Veen had als jong ventje al een grote interesse voor de geschiedenis van WO II

“En dan in het bijzonder in de slag om Woensdrecht,” zegt hij. “Het deed met zeer dat het plantsoen rond het oorlogsmonument vanwege de bezuinigen bij de gemeente Woensdrecht erg schamel is ingericht.”

Plantsoen

Hij vindt dat het plantsoen een mooiere aankleding verdient. “Ik heb bij de ambtenaren van het openbaar groen van de gemeente Woensdrecht voorgesteld dat ik het plantsoen ga adopteren.

“Dat wil zeggen dat ik het plantsoen opnieuw ga inrichten en ook voor het onderhoud ga zorgen.”

Dinsdagavond 24 februari presenteert hij zijn plannen tijdens de openbare vergadering van het Woensdrechtse dorpsplatform in ‘t Blickvelt in Woensdrecht. ”